aniol, nie wiem gdzie, ale stawiam, jakieś bloki socjalne. Burakowi się remontuje to jeszcze nie pasuje. Taki typ nadaje się tylko do lepianki, najlepiej tak z 5km. z dala od ludzi. Zwykłe barachło capiące piwem...
[O1] ASV +216 + mod proszę o opinie
Zwiń
X
-
[O1] ASV +216 + mod proszę o opinie
właśnie wróciłem ze strojenia w Master's Tuning -proszę o opinie do wykresu
pacjent: Octavia 1 2004r, 1,9TDI 110KM (ASV), 120tys km przebiegu (100% oryg. od nowości w rodzinie)
modyfikacje:
- wycięty katalizator
- wtryski 216
- program
do czego zmierzam- ogólnie praca tunera wykonana profesjonalnie były 3 czy 4 korekty programu żeby wszystko grało jak należy i tak jest auto płynnie rozwija moc w cały zakresie obrotów
ale nie mam pewności czy wtryski które wsadziłem to napewno 216... bo cyferki słabe jak na ASV +216 (119KM 250Nm przed programem)
tak lukałem wykresy to tak jak mój wychodza zdrowe ASV na zdrowych seryjnych wtryskach...
ASV + 216 to raczej okolica 150KM i 330Nm tak mi się wydaje
-
-
Faktycznie nie ma szału jeśli tam są 216-tki. Ale na 160 przy seryjnej turbinie bym nie liczył. Tak samo jak przy seryjnych wtryskach ASV.
IMO - spodziewałbym się raczej jakichś 155/320 jak dwumasa zdrowa.OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
Gdzie kupowałeś te 216tki??
Bo to mało jak na nie...
W moim podpisie masz ALH + 216tki + program.
Do tego jeszcze przed wycięciem kata...
IMHO taki wynik to samym programem w ASV się osiąga.
Jak miałem program bez 216tek, to po podmianie wtrysków było nawet 155KM/350Nm ale dymił jak parowóz. Po ogarnięciu zostało 148,5/336Nm dokładnie, ale bardziej płasko.
Same kreski ok. Moment prawie jak u mnie (przebieg), moc mam bardziej płasko w przedziale 3000-4400RPM.
Komentarz
-
Komentarz